ZANIMLJIVOSTI

Magarac koji je 25 godina služio kao prevozno sredstvo za turiste ubijen u Londonu

Magarac Bimbo, koji je služio kao turističko prevozno sredstvo čak 25 godina, ubijen je u jugoistočnom dijelu Londona. Naime, Bimbo je pronađen s dubokom ranom u predjelu stomaka u Elthamu, gdje se nalazio od “penzionisanja” 2012. godine.

Lucy Morris, koja živi u blizini i koja je pronašla povrijeđenu životinju, rekla je da je magarca, prije nego što je izdahnuo, pregledao veterinar koji je potvrdio da magarac ima ubodnu ranu.

S obzirom na to da je važio za jednog od najstarijih magaraca na svijetu, za njega se takođe govorilo da boluje od laminitisa, bolesti slične trombozi kod ljudi.

Ovaj magarac je bio jedan od nekoliko njih u vlasništvu Lorayne Ahmet, čiji je otac bio organizator vožnji magarcima u blizini Greenwich Parka više od 60 godina prije nego što je preminuo 2012. godine.

Prema lokalnim novinama Newsshopper, Bimbo i još jedan magarac su uspjeli pobjeći iz svog ograđenog prostora. U međuvremenu, Lucy Morris ih je pronašla, ali je primijetila da je Bimbo ranjen.

“Prevezla sam magarca kako bi ga veterinar pregledao, a on je, nažalost, potvrdio moje strahove. Imao je ubodnu ranu. Ne mogu vjerovati da je neko mogao biti spreman učiniti nešto ovako okrutno. Većina magaraca su uplašeni, ali Bimbo je bio pripitomljen i mislim da je to bio problem u ovom slučaju”, rekla je novinarima Lorayne Ahmet.

Izvor: Klix