Barska policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su ukrali četiri zvona za vjerskih objekata tokom prošlog mjeseca.

Podsjetimo, ukradena su zvona sa katoličke crkve Sveti Vić i katedrale Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije na Gretvi, te sa pravoslavnih crkava Sveta Neđelja u Rapu i Sveti Jovan u Starom gradu Baru.

“O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je ove događaje kvalifikovao kao četiri krivična djela teška krađa”, saopštila je Uprava policije.

Navodi se da su izvršeni pretresi na više lokacija na području Bara, te da su uhapšeni Barani J.S. (31), R.D. (26) i V.B. (43).

“Oni su, sumnja se, ova krivična djela počinili na način što su, koristeći odsustvo sveštenih lica u navedenim objektima u određenim djelovima dana, sa vjerskih objekata ukrali četiri crkvena zvona”, kazali su iz policije.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, ukradena zvona slomili na sitnije komade i takve ih prodali licima koja se bave otkupom sekundarnih sirovina na prodručju Bara i Podgorice.

“Osumnjičena lica su, sumnja se, u namjeri da spriječe dokazivanje počinjenih djela, prijetli licima koja su ih otkuplia i uništavali tragove krivičnih djela”, navodi se u saopštenju policije.

Uhapšeni J.S, R.D. i V.B. biće privedeni državnom tužiocu u ODT u Baru.

“Policija preduzima radnje u cilju pronalaska otuđenih zvona i njihovih djelova kako bi ona bila vraćena vlasnicima”, dodaje se u saopštenju.