U fokusu lokalnih medija trebalo bi da budu lokalne teme i priče koje govore o “običnom” čovjeku i njegovim potrebama.

Ovo je zaključak Javne tribine “Razgovarajmo o značaju lokalnih medija” koja je održana u Bijelom Polju u okviru projekta “Bolja informisanost za bolju lokalnu zajednicu” koju sprovodi Radio Berane.

Foto: Sead Sadikovic govori o aktuelnoj situaciji u medijskom izvještavanju

Sve viđenje situacije u medijima i položaju koji imaju zaposleni u lokalnim medijima dali su novinari Vukoman Kuveljić, Sead Sadiković, Vanja Šabanović i Seada Sadiković.

“Nisam siguran da je podjela na lokalne i globalne teme dobra. Čaki i veliki i globalni mediji bave se temama koje se mogu smatrati lokalnim. Posao novinara je da svaku priču ispriča zanimljivo i da problematizuje ono što je važno za ukupnu javnost” kazao je Sadiković.

Projekat “Bolja informisanost, za bolju lokalnu zajednicu” realizuje Radio Berane, a podržan je kroz program „Podrška lokalnim medjima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.

Ovoj tribini kao i onima prethodno održanim u Kolašinu i Beranama su prisustvovali i mladi novinari sa portala Sjevercg, članovi organizacije ,,Euromost” koji su u njoj prepoznali jedan dobar iskorak u pravcu medijskog opismenjavanja na svim nivoima društva.

Izvor:Radioberane.me