BS je samo istureno odjeljenje DPS-a i to se potvrdilo prethodnih dana, kazao je predsjednik rožajskog odbora URA Husein Ljaić komentarušići naknadnu koaliciju BS-a sa DPS-om i SD-om u tom gradu.

“I ako su prije nekoliko godina uspjeli da manipulacijom nacionalnih  osjećanja pobijede DPS na lokalnom nivou, činjenica govori da je u stvari to bila samo još jedna u nizu prevara građana  gdje su samo profitirali  pojedinci.Danas nakon sklopljene koalicije jasno je da više nije poenta  doprinos ekonomskom razvoju Rožaja ili borba za građane,  već lični interes političkih profitera”, ističe Ljaić.

On pita političke profitere iz Rožaja čime bi se mogli pohvaliti što je urađeno za taj grad:

1.Zatvorili sve fabrike koje su mogle funkcionistati
2. Zlopotrebili službene položaje radi ličnih interesa
3. Povećali broj zaposlenih brisanjem sa evidencije biroa
4. Raselili stanovništvo Rožaja
5. Davali pozitivne izvještaje za mnoge aktivnosti i ako je realno stanje mnogo drugačije
6.  Hvalisanje da svakodnevno stimulišu svršene visokoškolce da odlaze na bauštelske radove u EU

  1. Dizali ruke za korist DPS-a
  2. Hvalisanje za uništenje zdravstva
    9. Hvalisanje za tjeranje svakog potencijalnog investitora
    10. Hvalisanje da štite prava radnika koji rade na crno  za  130 do 150 eura na mjesečnom nivou.

    Ljaić poručuje i da je konačno sazrelo vrijeme da građani Rožaja prepoznaju neiskrenost pomenutih političkih subjekata i pošalju im pozdrav u političku prošlost.


“Poštovani građani Rožaja,  pomenuti  subjekti  predstavljaju mračno doba Rožaja. A ako im budete i dalje davali šansu znajte da će vas ii dalje socijalno ugrožavati i raseljavati iz  Rožaja. Zato ne dozvolite da se više manipulišu, vaše porodice iseljavaju a svoje bogate dodatno bogate na vaš račun. Izađimo svi na građanske proteste i kažimo zbogom onima koji su nam srušili budućnost”, zaključuje Ljaić.