Predsjedništvo Liberalne partije ovlastilo je poslanika LP Andriju Popovića da na sjutrašnjoj sjednici Skupštine sa posebnim ponosom podrži usvajanje Prijedloga Zakona o potvrđivanju Sjevernoatlanskog ugovora kojim će Crna Gora ratifikovati pristup u NATO. Na sinoć održanoj sjednici Predsjedništvo je podržalo ovakav stav shodno višedecenijskim programskim zalaganjima liberala za modernu, sigurnu i slobodnu Crnu Goru.

Predsjedništvo Liberalne partije, pozvalo je zato i kolege, poslanike Građanskog pokreta URA i Pokreta za promjene, čije je to programsko opredjeljenje, da pristupe istorijskoj sjednici na Cetinju. Podsjećamo poslanike ovih partija da smo svi zajedno kroz referendum 2006. i donošenje Ustava i ustavne deklaracije od 03.06.2006. godine pokazali čvrsto opredjeljenje za put Crne Gore u NATO. Vjerujemo da su svjesni da je NATO članstvo dugoročni garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta države, bezbijednosti građana i preduslov za stabilan ekonomski napredak u susret članstvu u EU. Posebno je važno što se rješavajući zajedno ova pitanja, možemo konačno posvetiti životnim temama.

Na ovoj istorijskoj sjednici jasno se demonstrira odnos prema sopstvenoj državi i njenom mjestu u slobodnom svijetu na zapadu, a to prevazilazi partijske podjele i dnevnu politiku.

Predsjedništvo je analiziralo i Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju vladajuće koalicije čiji je LP konstituent i ukazalo na nedorečenosti i sporove u realizaciji ovog sporazuma.

Predsjedništvo je analiziralo i lokalne izbore i pozdravilo očuvani parlamentarni status LP u Nikšiću uz čestitke novoj odbornici Mariji Mitrović.

Predsjedništvo je uputilo i izvinjenje članovima i simpatizerima liberala u Herceg Novom jer LP neće učestvovati na vanrednim lokalnim izborima zakazanim za 7.5.2017. zbog tehničkih nesuglasica koje su postojale.

Liberalna partija otpočela je pripreme i za lokalne izbore koji će se održati na jesen 2017. Za Prijestonicu Cetinje imenovan je koordinator potpredsjednik Zdravko Šoć dok će za izbore u Petnjici koordinator biti generalni sekretar Esad Šainović.