Kompanija Air Montenegro saopštila je da su sinoćnji letovi na relacijama Tivat – Beograd i Beograd – Podgorica otkazani zbog određenih tehničkih, kao i nepovoljnih meteo uslova. Napomenuli su da je putnicima obezbijeđen smještaj i da će danas stići na svoje destinacije.

“Uslijed određenih tehničkih, kao i nepovoljnih meteo uslova, procjena kapetana i tehničke službe Air Montenegra je bila da se letovi br. MNE152 (na relaciji Tivat – Beograd) i br. MNE103 (na relaciji Beograd – Podgorica) otkažu”, saopšteno je iz Air Montenegra.

Napominju da u avio industriji nije neuobičajena pojava da se letovi otkažu ili odgode zbog veoma strogih sigurnosnih procedura koje, kako ističu Air Montenegro veoma poštuje, jer im je sigurnost putnika na prvom mjestu.

“Iz kompanije je brzo reagovano i svim putnicima na pomenutim letovima je obezbjeđen hotelski smještaj, što je i određeni broj putnika iskoristio. Takođe, jutros je dio putnika već otputovao, a radimo na tome da i svi ostali putnici sa letova na relaciji Srbija – Crna Gora stignu na svoja odredišta, što će biti u toku današnjeg dana”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su upitili izvinjenje putnicima na neprijatnosti i zahvalili se na razumijevanju.

“Iza nas je za veoma kratak period ostvareno 300 uspješnih letova na vrijeme i po tačno definisanom rasporedu. Ujedno, u pitanju je period intenzivnih letova zbog turističke sezone pa je potražnja i popunjenost letova značajno visoka. Radimo na što bržem iznalaženju najboljeg mogućeg rješenja kako bi se saobraćaj do kraja dana normalizovao, a putnici stigli na destinacije tokom dana”, kažu u Air Montenegru.

Poručuju da je ta situacija pokazala da je Air Montenegro dorastao svakom izazovu, “naročito vodeći računa o bezbjednosti putnika, čak i u slučajevima loših meteo uslova i povećanog rizika za generalne letove”.

Izvor:RTCG