Tačno je da sam ja izuzetno bogat čovjek, imam dvanaestoro unučadi, a u svojoj kući četvoro, tačno je da sam čovjek koji je nastavio porodičnu tradiciju dobrog domaćina, bogat sam čovjek i zbog toga što imam uspješnu užu i širu porodicu, kazao je rukovodilac sektora za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Zoran Lazović odgovarajući na pitanja novinara povodom natpisa upućenih protiv njega.

Lazović je učestvovao na konferenciji na kojoj je direktor UP Veselin Veljović predstavio novine u funkcionisanju i najznačajnije rezultate rada u posljednjih godinu dana, otkad je imenovan za direktora.

“Ja znam da sam ja možda najinspirativniji u postavljanju pitanja zbog perioda kojeg sam radio u tajnoj službi i skoro tri decenije niste bili u prilici da mi postavljate pitanja, niti ja da odgovaram, pa ću kazati da imam brata koji je najuspješniji doktor u Crnoj Gori, da imam strica koji je nosilac Oktoih nagrade, takođe i moja malenkost nosi orden prvog stepena zasluga za odbranu i bezbjednost”, naveo je Lazović.

On je istakao da su ovo faktori koji ga čine bogatim, te dodao da je zbog novinskih natpisa i anonimnih prijava bio predmet  izviđaja državnih organa SDT-a.

“Imam izvještaj o ishodu tih izviđaja, i vi ga možete dobiti. Bogat sam jer nisam kreditno zadužen, bogat sam jer mogu da vam dam saglasnost na vaše interesovanje za sve svoje bankovne račune, kartice, depozite i nekretnine”, naglasio je on.

Prokomentarisao je i navode da su zbog njegovog dolaska u Upravu policije, pojedine kolege bile nezadovoljne.

“Za razliku od tih priča i natpisa, imam ovdje kolege kao svjedoke i koristim njima prilku da se zahvalim na dočeku koji su iskazali. Vjerujte da sam odgovoran čovjek i da ne bih funkcionisao i da bih imao morala i profesionalne odgovornosti da ne učestvujem u radu UP, da sam našao jednog svog kolegu da je nezadovoljan. Naprotiv dočekan sam kao čovjek kojeg su od ranije znali, kao čovjek koji ima iskustva u bezbjednosnim strukturama i koji je dobio prioritet u okviru sektora u kojem rukovodi”, kazao je on.

Lazović je napomenuo i da uspjesi Uprave policije, nemaju veze s njim kao pojedincem, te da funkcionišu kao jedinstven organ.

“Nećemo nikog odvojeno pominjati, a nadamo se da će uspjeh policije u narednom periodu biti bolji i jači”, jasan je Lazović.

izvor: Cdm