Lažnom humanitarnom akcijom prisvojili preko 60 hiljada

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv S.D. (30), N.D. (29), V.L. (27) i M.V. (29) iz Nikšića, nakon što je kriminalna grupa identifikovana za izvršene prevare u iznosu od 62.760 eura i prevare u pokušaju u iznosu od 70.000 eura, saopštila je Uprava policije.

Kako navode, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv četiri osobe Specijalnom državnom tužilštvu zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

„Krivična prijava je podnijeta protiv S.D. (30) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje i dva krivična djela prevara, protiv N.D. (29) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje i pet krivičnih djela prevara u pokušaju. Krivična djela kriminalno udruživanje, dvije prevare i četiri prevare u pokušaju se stavljaju na teret V.L. (27) iz Nikšića, a za krivična djela kriminalno udruživanje, prevara i dvije prevare u pokušaju se sumnjiči M.V. (29) iz Nikšća“, ističu u saopštenju.

Utvrđeno je, kako navode, da su osumnjičeni izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na štetu više pravnih lica sa područja Njemačke i Austrije.

„Naime, navedena lica su na štetu pravnih lica iz Njemačke i Austrije, sumnja se, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava kod poslovnih banaka, stekli protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 62.762 eura, odnosno oni su putem falsifikovanih fax naloga, sa računa više pravnih lica iz Njemačke i Austrije otvorenih kod poslovnih banaka, lažnim nalozima za plaćanje, sa računa banaka iz Njemačke i Austrije, prenosili na svoje račune u Crnoj Gori – svrha uplate ‘pomoć porodici’, navedena novčana sredstva i nakon prispijeća sredstava na račune u cijelosti gotovinski podignuli“, dodali su u saopštenju.

Pored ovih, „uspjelih“, transakcija izvršenih na prevaran način, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava, navedene osobe su, kako navode, na isti način izvršile više pokušaja transfera novčanih transakcija u iznosu od oko 70.000 eura, sa računa pravnih i fizičkih lica iz Austrije i Njemačke, koji su osujećeni ažurnošću službenika poslovnih banaka kod kojih su ove osobe imale otvorene račune.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE