BIVŠI PLAĆENIK ZA GARDIJAN TVRDI

Lažni ljekari namjerno širili sidu po Africi

Jedan bivši “plaćenik” priznao je za britanski “Gardijan” da su crni Južnoafrikanci tokom osamdesetih i devedesetih namjerno zaraženi virusom HIV-a, kako bi bijelci postali većina.

Prema riječima tog plaćenika, postojao je čitav tim takvih ljudi koji su se u Južnoj Africi predstavljali kao ljekari, koji su potom zarazili crne Južnoafrikance HIV-om. Cilj je bio uništili crnu rasu, da bi bijelci bili većina.

Južnoafrička Republika sada ima jednu od najgorih epidemija HIV-a na svijetu, sa 7,1 miliona ljudi, ili nešto manje od 19 odsto stanovništva, koji žive s tim virusom. Crno stanovništvo u Južnoj Africi nesrazmjerno je zahvaćeno tom bolešću, prenosi hrvatski portal “Dnevno”, pisanje “Gardijana”.

Tvrdnje da su bijeli plaćenici aktivno širili sidu po južnoj Africi osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka objavljene su u dokumentarcu “Cold Case Hammarskjold”, koji je ove godine premijerno prikazan na filmskom festivalu “Sandens”, navodi Sputnjik.

Te tvrdnje iznio je Aleksander Džons, koji je godinama radio kao obavještajni agent u Južnoafričkom institutu za pomorska istraživanja (SAIMR), prije tri decenije, kada je organizovao državne udare i druga nasilja širom Afrike.

Džons tvrdi da je vođa SAIMR-a, Kit Maksvel, imao “rasističku, apokaliptičnu opsjednutost HIV-om, odnosno sidom”, a grupa je imala namjeru da stvori bijelu većinu među stanovništvom u Južnoj Africi i susjednim zemljama, i izbriše crnu rasu.

Kit Maksvel se navodno predstavljao kao ljekar, dok je vodio klinike u siromašnim, uglavnom crnačkim četvrtima u području Johanesburga, što mu je dalo mogućnost da sprovede svoje ubilačke eksperimente.

Kit Maksvel je pisao o “kugi” za koju se nadao da će uništiti crnu populaciju, zacementirati vladavinu bijelaca i vratiti konzervativne vjerske običaje, pokazuju dokumenta na koja se pozivaju tvorci dokumentarca.

Znak na ordinaciji doktora Maksvela još visi ispred kancelarije u gradu Putfontejnu, gdje se mještani sjećaju poštovanog čovjeka koji je doslovce imao monopol na zdravstvene usluge u tom području. Oni su kazali da je on nudio “čudne tretmane”, uključujući stavljanje pacijenata u “cijevi”, za koje je rekao da su mu dopustili da vidi unutar njihovih tijela. Takođe, davao je “lažne injekcije”, rekao je Ibrahim Karolia, koji je vodio trgovinu preko puta.

Prema tvrdnjama mještana, “lažni” doktor u javnosti se predstavljao kao sasvim dobronamjeran, protiv genocida, javno se navodno zalagao za otkrivanje lijeka protiv HIV-a.

Međutim Klod Njuberi, ljekar koji je poznavao Maksvela potvrdio je da on nije imao medicinske kvalifikacije.

Izvor: B92