RUKOMET

Lavice grade Most do Japana

Most, češki grad na granici sa Njemačkom, simbolično bi mogao da bude početak mosta koji “lavice” od danas moraju da (sa)grade ka Japanu najprije ka Svjetskom prvenstvu 2019. u toj zemlji, a potom i ka Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.

Dva najvažnija (baraž) meča u posljednjih nekoliko godina su ispred rukometašica Crne Gore prvi je na programu večeras (20.10h) u pomenutom gradu između Češke i “lavica”. Revanš je u srijedu u Nikšiću. Bolji iz dvomeča plasiraće se na rukometni Mundijal.

“Svjesne smo da nam ove utakmice donose mnogo stvari. Na pravi način smo se posvetile kvalifikacijama i ući ćemo u njih maksimalno”, poručila je iz Mosta Anđela Bulatović.

Anđela želi pravi oproštaj

Za djevojku koja je uvijek bila veliki borac, dvije utakmice sa Češkom ujedno će biti i posljednje u karijeri.

“Nadam da ćemo kvalifikacije završiti pozitivno, jer bi mi to jako značilo, da se na pravi način oprostim od rukometa”, dodala je Anđela.

Crna Gora je favorit u ovim duelima, ali…

“Češka je jaka ekipa, najjača koja je mogla da nam dođe u baražu”, nema dilemu naš srednji bek. “Imaju dobre igračice, pogotovu na bekovskim pozicijama”.

Odbrana, naravno

Dolaskom Pera Johansona igra “lavica” dobila je na brzini u napadu, ali sada tu više nije dobro prepoznatljiva čvrsta odbrana. Ipak…

“Definitivno naša jaka odbrana mogla bi da prelomi ovu utakmicu”, jasna je Anđela. “Sa njom možemo da ih zaustavimo na pravi način i da vučemo dobru polukontru i kontru”.

Kako god da se završi večerašnji meč odluka o putniku na Daleki istok trebalo bi da padne u Nikšiću.

“Ne razmišljamo trenutno o revanšu. Jedva čekamo da igramo pred svojim navijačima, ali nam je u mislima samo prvi meč. Da tu izborimo pozitivan rezultat, pa ćemo se onda okrenuti revanšu”, zaključila je Bulatovićeva.

Mečeva baraža zbog povreda će propustiti Milena Raičević i Tatjana Brnović.

Izvor: Dnevne novine