Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 1.230 hiljade eura i veća je 23,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazali su podaci Monstata.

Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Crnoj Gori veća je 1,1 odsto u odnosu na prvi kvartal”, navodi se u saopštenju.

Statističari su naveli da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su iz Monstata.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u drugom kvartalu iznosila je 1.230 eura.

“U primorskom regionu je iznosila skoro 1.300 eura, u središnjem regionu 660 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 958 eura”, precizira se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u drugom kvartalu iznosila je 1,24 hiljade eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 735 eura.

Izvor:RTCG