Kulturno umjetničko društvo ,,Tekstilac” koncertom obilježilo 55 godina postojanja

Kulturno-umjetničko društvo “Tekstilac” obilježilo je 55 rođendan cjelovečernjim koncertom svojih članova u dvorani ,,Nikoljac”.

Predsjednik KUD-a Tomislav Timotijević kazao je da je kulturno-umjetničko društvo dokaz da je ljepotom pjesme i igre moguće pobijediti prolaznost, smanjiti unutrašnju tjeskobu i širiti vidike za radost, sreću i optimizam i zahvalio se svima koji su dali doprinos da “Tekstilac” postane poštovano i cijenjeno kulturno-umjetničko društvo i nakon 55 godina trajanja.

 

-Za ovakav uspjeh zaslužni brojni entuzijasti i donatori, počev od veterana doajena dr Rajka Stevovića, svih direktora Vunka, umjetničkih rukovodilaca Željka Cvijovića i Emira Mehonjića, kostimografkinje Jasmine Cvijović, do orkestra i igrača. Ponosni smo što smo okupili ovu mladost da se napaja na izvorima tradicije i tako oplemenjuje dušu i što je KUD „Tekstilac” postao sastavni i neizostavni dio na mapi kulturnog miljea  Bijelog Polja. Od osnivanja 12. juna 1964. godine, pod okriljem Vunarskog kombinata, pa do današnjih dana, kroz arhiv KUD-a “Tekstilac”  evidentirano je preko dvije i po hiljade aktivnih igrača i članova. Danas KUD ima preko 300 članova, razvrstanih u sedam grupa, zavisno od uzrasta i obučenosti, istakao je Timotijević.

Izvor: Opstina Bijelo Polje