Lider SDP Ranko Krivokapić kazao je da bi svako vraćanje u skupštinske klupe prije objave Vlade da želi da se dogovori oko ponovljenih izbora, bilo upravo protiv ciljeva demokratske obnove i reformi u Crnoj Gori.

Odgovarajući na pitanje da je zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hojt Brajan Ji poslao poruku opoziciji da uđe u arenu i da se bori, a ne da posmatra, Krivokapić je rekao da je SDP u areni i da je vrlo živo.

Uz naglasak da je ulazak u NATO završena važna faza, Krivokapić je kazao da je SDP, dočekala poslije 27 godina da ostvari osnivački cilj.

“Uz nezavisnost ta dva ključna stabiliteta Crne Gore su završena. Pred nama je veliki prostor odloženih demokratskih reformi, oko toga smo se složili Hojt Brajn Ji i ja i ekonomsko socijalna obnova Crne Gore. Temelj svega toga je vladavina prava. Očekujem da će opozcija, a to je SDP i do sada radila naći način da ponudi cjelovit program onoga što će biti poslije sledećih izbora”, naglasio je Krivokapić novinarima na “2BS Forumu.

Komentarišući izjavu lidera DF da jedan dio opozcije pregovora sa američkom ambasadom o mirnoj smjeni vlasti, Krivokapićje kazao da je ustavna obaveza mirna smjena vlasti.

“Vidjeli smo da ne treba da nam se desi Makedonija da bi se dogovorili i mirno predali vlast. Ovi takozvani izbori su odložili tu mirnu promjenu vlasti, ali je neizbježno na sledećim izborima. To je ono što nas je i NATO članstvo podsjetilo. Ovo je poslednji Berlinski zid u Evropi. I Bjelorusija je promijenila vlast, a Crna Gora još nije i to je neizbježno“, kazao je Krivokapić.