Krivokapić: Neću razriješiti nijednog ministra

Niko od troje ministara, kojima je krajem decembra izglasana interpelacija u Skupštini, neće biti razriješen, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

„Nijedan ministar neće biti razriješen zato što mislim da bi narod onda trebalo da odradi određenu interpelaciju za neke poslanike“, kazao je Krivokapić na Tviter spejsu, gdje je odgovarao na pitanja građana.

Posebno se, kako je naveo, to odnosi na poslanike koji su pokazali visok nivo korupcije i povezanosti sa kriminalnim grupama.

„I da mi oni određuju koji ministar treba da bude u Vladi. Mislim da je to neprihvatljivo“, rekao je Krivokapić, prenosi portal Pobjeda.

Govoreći o Memorandumu koji su potpisali URA, Socijalistička narodna partija, Civis i manjinske stranke, Krivokapić je kazao da je to priča o pomirenju, ali ne o metodologiji pomirenja.On je rekao da smatra da su zagovornici Memoranduma išli u pravcu formiranja manjinske vlade, koja bi bila podržana od Demokratske partije socijalista (DPS).

„I onda se postavlja pitanje da li bi taj DPS dizao ruke i postao taster partija? Mislim da ne bi. Mislim da je igra bila tako odigrana da su mnogi vidjeli funkcije i fotelje, a to se nije desilo“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da je svjestan da postoje zainteresovani da se što prije uspostavi manjinska vlada, ali ne razumije zašto bi ona bila bolja od postojeće.

„Ne može doći do smjene ove Vlade bez političke korupcije i političke krađe. Mislim da niko ne bi bio spreman da uđe u takve rizike, pogotovo da stvara relacije podrške sa onima protiv kojih su građani glasali 30. avgusta“, naveo je Krivokapić.

Na pitanje kada će biti potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, on je rekao da to zavisi isključivo od Sinoda SPC, i da sa strpljenjem očekuje „vrlo brzo potpisivanje“ tog dokumenta.

„Ako mene pitate ja bih sjutra mogao potpisati Ugovor poslije sjednice Vlade, dodao je Krivokapić.

On je najavio da će Vlada u četvrtak formirati Koordinaciono tijelo za praćenje realizacije programa „Evropa sad!“.Prema njegovim riječima, poslodavci imaju sve uslove da obezbijede svakom radniku iznos minimalne zarade od 450 EUR.

„Ne postoji taj poslodavac koji to sada ne može da isplati. Ako postoji, neka dođe i kaže zašto je to nemoguće. Mislim da su to igre i zloupotrebe na koje su navikli brojni poslodavci“, rekao je Krivokapić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE