Poodavno zborimo da je NATO za DPS, od zakona odmetnute strukturu, prijetnja i kazna a ne nagrada .

Da su smjeli oni bi najrađe utekli daleko od njega kao i devedesetih.
Demokratski standardi na kojima NATO insistira počistili su premijersku korupciju u Hrvatskoj, Rumuniji, Sloveniji…
Vlasnici DPS-a su sve vrijeme igrali duplu igru sa Rusijom i NATO na što su me još kao predsjednika Parlamentarne Skupštine OEBS-a upozoravali.
Zato, finansijske relacije sa Rusima koje datiraju po riječima Sergeja Šojgua iz devedesetih kada su prlajvi novac deponovali u Moskvi, preko KAP-a i Deripaske, Marovića i Polonskog, pa sve do strateškog političkog partnerstva sa Putinovom Jedinstvenom Rusijom.
Niko ni približno nije bio tako slizan sa Rusijom kao što je to bio vlasnik DPS-a . To je bio savez novca i politike sve do momenta kada su ih sustigle hipoteke prošlosti. Tada su, pod pritiskom demokratskih standarda, morali prestati duplu igru i zbog čega su kako kaže Sergej Lavrov „iznevjerili obećanja data Rusiji“.

U svim zemljama nakon ulaska u NATO dešavale su se krupne promjene u odnosu prema vladavini prava i borbi protiv korupcije i kriminala. Samo primjer Hrvatske je dovoljno poučan. Par mjeseci nakon članstva razotkrivena je krupna korupciona šema u u okviru koje je procesuiran bivši premijer Sanader. Slično se dešavalo u Sloveniji, Albaniji , Rumuniji nakon članstva u NATO.

Izvor:Dan