Iz UP je saopšteno da je on je poziv vatrogasnoj jedinici Rožaje uputio u februaru ove godine kada je, koristeći tuđi mobilni telefon, lažno prijavio da je došlo do požara na jednom vozilu

Ilustracija

Rožajska policija nadležnom državnom tužiocu podnijela je krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv E.O. (22) iz Rožaja zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela zloupotreba znaka za pomoć i znaka za opasnost.

“Ovo lice je djela izvršilo tako što je pozivalo Vatrogasnu jedinicu Rožaje, Hitnu medicinsku pomoć i Upravu policije i lažno prijavljivao događaje iz nadležnosti ovih službi, te tako neosnovano angažovao ekipe ovih službi i izazvao bespotrebno preduzimanje mjera nadležnih organa”, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz UP je saopšteno da je on je poziv vatrogasnoj jedinici Rožaje uputio u februaru ove godine kada je, koristeći tuđi mobilni telefon, lažno prijavio da je došlo do požara na jednom vozilu.

“Nakon prijave, ekipa Vatrogasne jedinice je izašla na lice mjesta i utvrdila da se radi o lažnoj prijavi. E.O. je 29. novembra oko 21,30 pozvao Odjeljenje bezbjednosti Rožaje i lažno prijavio da je jedno lice odbacilo neku vrstu opojne droge nakon čega je policija izašla na lice mjesta i utvrdila da je riječ o lažnoj prijavi. Osumnjičeni je iste večeri oko 22,00 časa pozvao ekipu Hitne medicinske pomoći, lažno se predstavio i prijavio da je jednom licu ugroženo zdravlje. Po dolasku na lice mjesta službenici Hitne medicinske pomoći su ustanovili da je prijava bila lažna”, zaključeno je iz UP.