Prvo je u disciplini bacanje diska Kristina Rakočević iz Mojkovca, u prvoj seriji oborila rekord MOSI rezultatom 48,86 m, a potom u petoj seriji bacila disk na 51,87 metara.

Zaista mi je drago što sam uspjela da poprvaim rekod MOSI i to na ovom novom atletskom borilištu koje je fantastično, ali da je bilo mreže i graničnika rezultat bi bio još bolji. Nadam se da ću na predstojećem Evropskom prvenstvu popraviti moj najbolji rezultat, kazala je crnogorska rekorderka i nekadašnja svjetska juniorska šampionka sa rezultatom 58,30. Rakočević je odmah nakon toga osvojila zlatnu medlaju i u bacanju kugle.

Publiku na Gradskom stadionu do samog kraja takmičenja na tribinama je držao skakač u vis, Božidar Marković iz Bajine Bašte. Ovaj šestostruki pobjednik MOSI prvo je poporavio sopstevni rekord Igara iz Požege 2015 od 203 cm, skočivši 205 cm. Marković je kasnije letvicu podigo na 208 i bez problema preskočio i tu  visinu što je njegov lični rekord. I pored podrške publike Marković je tri puta rušio lestvicu na visini 211 cm.

Nisam imao sreće, mislim da sam petom obarao lestvicu. Uslovi su bili fantastični, publika predivna i uz podršku Nikole Bilića osjećao sam se sjajno, ali se samo takmičenje odužilo, tempertura je naglo pala i to je možda uticalo da još jendom ne oborim rekord i odužim se publici, rekao je ovaj sjani takmičar iz Bajine Bašte.