Kriminalistička policija Centra bezbjednosti Bijelo Polje rasvijetlila je devet imovinskih delikata zbog kojih će krivično odgovarati dvije osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

I.J. i maloljetni R.T. (17) terete se za krivično djelo teška krađa u produženom trajanju i krivično djelo teška krađa u pokušaju u produženom trajanju i protiv njih je podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštu u Bijelom Polju. Osumnjičeni se terete da su izvršili šest teških krađa i tri teške krađe u pokušaju. Oni su u više navrata u prethodih mjesec i po izvršili devet djela na štetu tri trgovinska objekta, dvije sportske kladionice, jednog vjerskog objekta, na štetu poslovnica dva mobilna operatera kao i na štetu jednog fizičkog lica.

Ove osobe su, sumnja se, upotrebom podesnih sredstava provaljivali ili pokušavali da provale u unutrašnjosti navedenih objekata i otuđivali novac i tehničke uređaje.

Iz Uprave policije saopštili su i da su pripadnici policije izvršili pretres na jednoj lokaciji gdje su pronađeni i izuzeti predmeti za koje se sumnja da su korišćeni prilikom vršenja navedenih djela.