Krapović ostaje na čelu Demokrata u Budvi

NEĆE BITI SMJENA

Krapović ostaje na čelu Demokrata u Budvi

Predsjednik budvanskog odbora Demokrata Dragan Krapović ostaje na toj poziciji, dok će funkciju potpredsjednika tog partijskog tijela, kao i do sada, obavljati predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović, potvrdio je Pobjedi Krapović.

„Niko nikog ne smjenjuje“: Krapović (Foto: Demokratska Crna Gora)

On je demantovao spekulacije o navodnoj namjeri lidera Demokrata Alekse Bečića da Krapovića, nakon odlaska sa funkcije predsjednika Opštine Budva, smijeni i sa čela Opštinskog odbora Demokrata u tom gradu i da na njegovo mjesto postavi aktuelnog predsjednika SO Budva Krsta Radovića.

“Krsto Radović je predsjednik Skupštine opštine Budva i potpredsjednik Opštinskog odbora Demokrata. Ja sam predsjednik Opštinskog odbora Demokrata i na toj funkciji ostajem. Apsolutno je sve u najboljem redu. Niko nikog ne smjenjuje. Više smo nego zadovoljni onim što smo uradili u Budvi za ove dvije godine”, kazao je Krapović u izjavi za Pobjedu.

Krapović, koji je dvije godine bio na čelu opštine Budva, podnio je krajem decembra ostavku na tu funkciju u skladu sa koalicionim sporazumom Demokrata i Demokratskog fronta o vršenju vlasti u Budvi.

Koalicionim sporazumom, koji je sklopljen nakon izbora 2016. godine, predviđena je rotacija na čelnim pozicijama u gradu između kadrova Demokrata i Fronta, a nakon isteka dvije godine mandata.

Krapovića je tako, početkom ovog mjeseca, odlukom SO Budva zamijenio lider budvanskog ogranka DF-a Marko Carević. Ostavku je, u skladu sa istim sporazumom, podnio i doskorašnji predsjednik SO Budva i funkcioner Fronta Đorđije Vujović, da bi lokalni parlament odmah potom na čelo SO imenovao potpredsjednika budvanskih Demokrata Krsta Radovića.

izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor