Od početka ljeta, kotorske bedeme je posjetilo preko 25 hiljada turista, uglavnom iz regiona. Ukoliko se dobra posjeta nastavi moglo bi se ostvariti pola miliona eura planiranih prihoda potrebnih za uređenje, dosta zapustenih, atraktivnih staza duž fortifikacije. Posjetioci za ulaz na bedeme plaćaju osam eura.

Predivan pogled nakon uspona na oko 260 metara nadmorske visine do brda Sveti Ivan ili Sanđovanija i tvrđave iznad Kotora, izazov je koji se ne propušta. Makar nije nimalo jednostavno, pogotovo po vrućini, savladati preko kilometar strme staze i stepeništa.

Nakon rekordne 2019. u kojoj je kotorske bedeme obišlo oko 200 hiljada posjetilaca, i prošle tokom koje nijesu ni bili otvoreni, ovog ljeta se bilježi iznenađujuće dobra posjeta.

“Od kraja juna kada smo krenuli sa naplatom bedeme je posjetilo nekih 26 hiljada posjetilaca. Većinom su to ljudi iz regiona..”, kazala je v.d. direktoriceDirekcij za uređenjei izgradnju Kotora Snežana Jovanić.

Bedemi kao jedan od glavnih razloga za upis Kotora na listu svjetske kulturne baštine, glavna su turistička atrakcija, za čiji obilazak posjetioci ne žale da plate 8 eura.

Izvor:RTCG