Košarkašice Budućnosti Bemax poražene su od Vašaša (83:74) u Budimpešti. Podgoričanke su u posljednjoj provjeri uoči nove sezone (4.oktobra dočekuju šampiona Bosne i Hercegovine, ekipu Banovići) odigrale dosta dobro u prva tri perioda, a onda je u posljednjoj četvrtini uslijedio opet pad.

,,Plave” dugo bile u vođstvo, ali su u prilično neizvjesnom i tvrdom meču poklekle u finišu. Vašaš je u prva četiri minuta posljednje četvrtine napravio seriju 11:0 i odlijepio se na 75:65, čime je trasirao put ka trijumfu.

U ekipi iz Podgorice najefikasnija bila je Nikolina Džebo sa 16 poena, 14 je dodala Laurita Jurčiute (četiri trojke iz pet pokušaja), a dvocifrena je bila samo još Nikolina Babić (11), dok je Aneđelika Mitrašinović ubacila devet, uz 10 asistencija.

Budućnost Bemax je utakmicom u Budimpešti završila seriju kontrolnih mečeva. Podgoričanke su u Zemunu osvojile turnir ,,Vizura 2018”, gdje su savladale Radivoj Korać, Vrbas i Šangaj, da bi u Mađarskoj vezale tri poraza od Pečuja, Zalaegeršega i Vašaša).

Izvor: AntenaM