Pljevlja su danima unazad opština sa najvećim brojem oboljelih na 100.000 stanovnika

Visokozarazni delta soj korona virusa ušao je u pljevaljski Dom starih, pa je tako zaraženo devet korisnika i dva zaposlena u Ustanovi, prenosi portal RTCG.

TVCG javlja da je jeedna osoba hospitalizovana.

U kolektivu sa 55 korisnika i četrdesetak zaposlenih registrovani su prvi zaraženi korona virusom, godinu i po nakon što je u Crnoj Gori zabilježen prvi slučaj.

Psiholog u ustanovi Berina Mrzić je istakla da su nakon izvršenog PCR testiranja svih korisnika i zaposlenih Ustanove, potvrdili prisustvo korona virusa kod devet korisnika i dva zaposlena.

Od 55 korisnika Doma samo četiri nijesu vakcinisana.

– Prema izvještaju ljekara svi zaraženi su stabilnog zdravstvenog stanja. Jedna korisnica je hospitalizovana. Zaraženi i njihovi kontakti su izolovani kako bi se spriječilo širenje među zdravima – kazala je Mrzić.

Cilj je zaustaviti širenje virusa u kolektivu, kako među korisnicima, tako među zaposlenim.

Pljevlja su danima unazad opština sa najvećim brojem oboljelih na 100.000 stanovnika, a ljekari dnevno obave i do 200 pregleda.

Kapaciteti kovid odjeljenja u Opštoj bolnici su blizu maksimalne popunjenosti, a kako nam je saopšteno iz te Ustanove trenutno su nepopunjena samo 2-3 bolnička ležaja.

 

 

Izvor: DAN