Generalni direktor Direktorata za mlade Nenad Koprivica kazao je da opštine moraju da intenziviraju napore u implementaciji aktivnosti za mlade, kako bi omogućili razvoj njihovih potencijala, u skladu sa novim zakonskim rješenjima.

Kako navode, trodnevna obuka za predstavnike lokalnih samouprava u oblasti omladinske politike počela je u Kolašinu.

“U cilju što boljeg upoznavanja sa odredbama koje proističu iz novog Zakona o mladima, koji je stupio na snagu u maju 2019, organizovan je događaj na kojem će se predstaviti nova zakonska rješenja i načini njihove implementacije”, navodi se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Koprivica je istakao da opštine u narednom periodu moraju da intenziviraju svoje napore u implementaciji aktivnosti za mlade.

“Omogućiti mladima u svojim opštinama razvoj njihovih potencijala, u skladu sa novim zakonskim rješenjima”, istakao je Koprivica.

Opštinski službenici će, kako navode, da se upoznaju sa preporukama za funkcionalno sprovođenje omladinske politike na lokalnom nivou sa fokusom na izradu LAPM-a i otvaranju omladinskih servisa.

Obuka, kojoj prisustvuju 24 predstavnika lokalnih samouprava, održava se u organizaciji Ministarstva sporta i mladih i nevladinih organizacija Juventas, CEDEM i CAZAS.

 

izvor: rtcg.me