Koncert povodom 40 godina rada pijaniste i redovnog profesora korepeticije na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore Oleksija Molčanova biće održan sjutra u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 19 sati.

Gosti koncerta, kako obavještavaju u KIC-u, biće Molčanove kolege pijanistkinja Nataša Popović, flautistkinja Žana Lekić i violinista Vujadin Krivokapić, s kojima je sarađivao na brojnim koncertima.

Na programu su djela Roberta Šumana – Romansa op.94 (za flautu i klavir), Volfganga Amadeusa Mocarta – Fantazija c-moll KV 475, Frederika Šopena – Nokturno c-moll op. 48 br. 1; Nokturno f-moll op. 55 br. 1; Fantazija f-moll op. 49, Bele Bartok – Rumunske igre (za violinu i klavir) i Franca Šuberta – Fantazija f-moll D. 940 (za klavir četvororučno).

Oleksij Molčanov rođen je 24. maja 1961. godine u Novorosijsku (Rusija). Diplomirao, a kasnije i magistrirao na klavirskoj katedri u klasama profesora Aleksandra Snegirjova i Vladimira Vinickog. Po završetku školovanja počeo je da se bavi pedagogijom uporedno sa koncertiranjem. Ostvario je veliki broj projekata, kao solista i u kamernim sastavima i sarađivao sa eminentnim umjetnicimaOd 2010. do 2020. ostvario je zapažene turneje i koncerte sa orkestrima u Ukrajini. Često nastupa širom Crne Gore kao solista i kamerni muzičar. Član je projekta “Nuova” (Cetinje).

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici KIC-a.

Izvor:RTCG