Poslanici Građanskog pokreta URA, sa kolegama iz opozicije, podnijeće Ustavnom sudu predlog za ocjenu ustavnosti Statuta i Odluke o članskom doprinosu Privredne Komore Crne Gore.

Potpredsjednik Ure, Miloš Konatar, kazao je na konferenciji za novinare, da je Crnoj Gori potrebna Privredna komora kao pouzdan servis, a ne kao, kako je kazao, netransparentna reketaška organizacija koja, na neustavan način, naplaćuje godišnje članarine svim privrednim subjektima.

„Privrednoj komori su neophodne reforme, jer od ovakve Komore, osim malog broja ljudi koji su interesno vezani, ni građani ni privredni subjekti u Crnoj Gori nemaju apsolutno nikakve koristi. Iako 99 odsto registrovanih privrednih subjekata nikada nisu imali bilo kakvu direktnu niti indirektnu korist od članstva u Privrednoj komori, oni su suprotno Ustavu – primorani da budu članovi i po osnovu toga plaćaju članarinu”, istakao je Konatar.

On navodi da “Privredna komora mora biti efikasna, transparentna i funkcionalna organizacija, koja radi u korist svih privrednih subjekata i koja se finansira u skladu sa Ustavom i zakonima”.

Konatar takođe ističe da nam je potrebna “Privredna komora u kojoj će crnogorski privrednici sa zadovoljstvom i dobrovoljno dolaziti i koja će predstavljati istinsku podršku i servis privrednim subjektima”.