Povodom interesovanja gradjana da li se u maloprodajnim objektima kompanije ,,Mesopromet Franca” prodaje piletina koja se uvozi iz Brazila i da li je ova kompanija uvozi,Portal sjevercg je dobio odgovor od ove kompanije koji prenosimo u cjelosti.

Portal sjevercg:Da li Vaša kompanija koristi uvoznu piletinu iz Brazila u svojim maloprodajnim objektima?

Kompanija DOO Meso-Promet do decembra mjeseca 2016.godine uvozila je piletinu iz Brazila pod strogom veterinarskom kontrolom.Za uvoz piletine do tog perioda imamo sva neophodna dokumenta i analize  koja veterinarska uprava nalaže.

Portal sjevercg: Da li je ta piletina pod nadzorom veterinarske inspekcije i da li je do sada bilo slučajeva da je pronadjena salmonela u Vašim proizvodima koje plasirate za tržište na sjeveru Crne Gore?

Piletina je pod strogim veterinarskim nadzorom za šta i imamo sve izvještaje o ispitivanju od strane ovlašćenih labaratorija Crne Gore (Institut za javno zdravlje, Ceti i specijalistička veterinarska labaratorija).Do sada nije zabiljezen ni jedan slučaj zaraženosti salmonelom u proizvodima koje plasiramo ne samo na sjeveru Crne Gore vec i šire.

Portal sjevercg: Obzirom, da smo dobili informaciju od Vaših zapošljenih da  piletinu koju uvozite prepakujete u Vašim proizvodnjama,je razlog da Vas pitamo, na koji to način radite i da li je to u skladu sa svim zakonskim propisima? 

Piletina koja se uvozi namijenjena je za proizvodnju proizvoda od piletine.Kao kompanija koja posjeduje HACCP, ISO i HALAL standarde proizvodnja se obavlja isključivo po propisima i standardima.Kompanija Mesopromet zajedno sa kooperantima proizvede 1500 tona svježeg pileceg mesa koje svakodnevno plasiramo našim Supermarketima Franca u Crnoj Gori.

sjevercg