Kolašin:Vuksanović traži otpuštanja u centru za kulturu

0
163

Gradonačelnica Kolašina Željka Vuksanović najvjerovatnije će predložiti novo smanjenje zaposlenih u Centru za kulturu.

Odgovarajući na pitanje Vladimira Martinovića (Demokrate) zbog čega se zaposlenima u Centru duguje 12 zarada, ona je na sjednici Skupštine opštine kazala da će pet od devet zaposlenih biti višak.

Martinović je ocijenio da je izvršna vlast dužna da po hitnom postupku riješi alarmantnu situaciju koja se tamo dešava. “Čija je nadležnost i obaveza da se stanje u toj ustanovi sredi, jer ne mogu da shvatim da radnici trpe zbog grešaka prethodne vlasti”.

Vuksanovićeva je ponovila da u budžetu nema novca za deblokiranje računa Centra, odnosno isplatu zaostalih zarada. Istakla je da je Centru prebačeno skoro 820.000 eura, od kada je deblokiran račun Opštine. Ona je ocijenila da je Centar u nezavidnu finansijsku situaciju doveden izvršenjima presuda, po tužbama članova bivših saziva savjeta ustanovem, ali i nepredviđeno visokim iznosima za otpremnine viška zaposlenih.

“Pozivam Savjet Centra da nikako ne prihvata predlog predsjednice. Moju podršku za to nemate, a pozivam i direktora te ustanove da učini nešto, pa makar da se zarade i smanje, ali novih otpuštanja ne smje biti“, poručio je juče Martinović.