Iako je na snazi privremena zabrana radova na izgradnji mini-hidroelektrana, jutros oko osam časova u Rečinama su ponovo došli radnici firme Hydro logistics da nastave izgradnju male hidroelektrane Skrbuša, saopšteno je iz Građanske inicijative Sačuvajmo rijeke.

Kako je navedeno, mještani Vasilije Ivanović, Zoran Medenica i Predrag Šćepanović su izašli da spriječe devastaciju rijeke.

“Nažalost, umjesto inspekcije koja bi trebalo da sankcioniše Hydro logistics zbog kršenja zabrane o radu, na teren je izašla policija koja je privela mještane”, navode u saopštenju.

Iz GI Sačuvajmo rijeke su podsjetili da je, početkom avgusta ove godine sutkinja Čepić iz Osnovnog suda u Kolašinu odlučila da stane na stranu investitora koji krši ustavni poredak Crne Gore kao ekološke države.

“Bez valjane argumentacije usvojila je inicijativu kompanije Hydro logistics kojom se traži zabrana prilaska mještana dok radnici pomenute kompanije rade protivno odluci Vlade Crne Gore.

Ovo je još jedan pokazatelj povlađivanju interesa tajkuna koji devastiraju naše rijeke i kršenje prava mještana dok nadležni i inspekcije i dalje ne reaguju i svojim nečinjenjem, ili kao u ovom slučaju raznim pritiscima nad mještanima pomažu devastaciju i poharu našeg zajedničkog dobra”, zaključuje se u saopštenju.