JU Centar za kulturu  Kolašinu organizuje u petak u 19h, izložbu fotografija pod nazivom KOLAŠIN-OKOM UMJETNIKA, autora Vedrana Vujisića.

 

Vedran Vujisić rođen je u Bijelom Polju 06.06.1999. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Kolašinu. Student je Fakulteta političkih nauka, Univerziteta Crne Gore, u Podgorici. Živi u Lipovskoj Bistrici, selu kod Kolašina. Umjetničkom fotografijom se bavi aktivno od 2011-e godine . Na njegovim fotografijama preovladavaju motivi Kolašina,njegovih stanovnika i živopisnog krajolika koji ga okružuje.Pored fotografije bavi se grafičkim dizajnom,audio i video montažom. Fotoreporter je i saradnik u Kolašinskim novostima. Već tri godine je zvanični fotograf na Premium ljetnjem košarkaškom kampu Kolašin, bio je i član foto tima na ljetnjem Tango kampu Kolašin 2017, zvanični fotograf većeg broja manifestacija u Kolašinu.

Autor je izložbe fotografija (samostalna izložba) ,,Sa prirodom u beskraj” koja je otvorena 19.04.2017. godine u holu gimnazije ,,Braća Selić” u Kolašinu.

Učesnik kolektivne izložbe mladih sjevera Crne Gore koja je organizovana u Centru za kulturu ,,Nenad Rakočević” u Mojkovcu 16.10.2017. godine. Predstavio se sa 3 fotografije:

  • Manastir Morača i vodopad Svetigora pod nazivom: Nad Moračom đe uskače, skok bijeli Svetigore, pobožne su Nemanjića ruke Bogu digle dvore
  • Milka u Alpskoj dolini sela Lipovo kod Kolašina
  • Crno jezero – Gorsko oko

Učesnik je i kolektivne izložbe fotografija ,,Kolašinska foto priča” održane u Centru za kulturu Kolašin 21.12.2017. godine.

Dobitnik je posebne nagrade na foto-konkursu koji su organizovali delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar pod nazivom ,,Naša kulturna baština – evropsko nasljeđe”.

U okviru projekta ,,Kul karavan” koji je u toku 2018. godine realizovalo Društvo sociologa Crne Gore, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta, a čiji je cilj  bio umrežavanje mladih sa sjevera Crne Gore, bio je učesnik kolektivnih izložbi u Rožajama, Kolašinu, Mojkovcu i Pljevljima.  Na navedenim izložbama se predstavio sa 3 fotografije:

  • Biogradsko jezero – Biser Bjelasice
  • Tara – Suza Evrope
  • Alpska dolina sela Lipovo kod Kolašina

,,Vedranova pejzažna foto priča sadrži neobično realistične kadrove po izboru teme, po odnosu prvog plana i pozadine, po koloritu.Na fonu izloženih fotografija pojavljuje se snažan osjećaj autora koji je tek zakoračio u polje ovog moćnog medijuma, da postigne na svojim fotografijama ono što je umjetnost i umjetničko. ” – Draginja Kujović, istoričar umjetnosti.