Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio je od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da informiše javnost po čijoj odluci i zbog čega je poslato službeno vozilo policije po advokaticu Mirjanu Pajković.

Podsjećamo, Pajković je juče prekinula štrajk advokata i odazvala se pozivu Višeg tužilaštva da po službenoj dužnosti zastupa osumnjičenog Nikšićanina L.K. za ubistvo tri godina mlađeg sugrađanina M.V.

“Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio je od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da informiše javnost po čijoj odluci i zbog čega je poslato službeno vozilo policije po advokaticu Mirjanu Pajković kako bi zastupala svog klijenta i na osnovu kojih razloga bezbjednosti je, nakon zastupanja okrivljenog, advokatici Pajković određeno lično policijsko obezbjeđenje”, navode iz Savjeta.

Posebno se, kažu, Savjet interesovao ko je i u kojem roku izvršio odgovarajuće bezbjednosne procjene i da li je u obzir uzeta činjenica da je advokatica Pajković javno navela da se ne osjeća ugroženo i da joj niko nije direktno prijetio.

Izvor:RTCG