23.6 C
Bijelo Polje
nedelja, 25 jula, 2021
Home Vijesti iz Crne Gore Turizam i ekologija Knjige Bjelopoljcima dostupne i kroz mini otvorene biblioteke

Knjige Bjelopoljcima dostupne i kroz mini otvorene biblioteke

554
0

 

Knjige Bjelopoljcima dostupne i kroz mini otvorene biblioteke

Jedna veoma interesatna i kreativna ideja, realizovana je danas od strane radija Bijelo Polje i kreatora festivala fantastične književnosti REFESTICON, u vidu postavljanja mini otvorenih biblioteka.

Dizajnerski veoma moderno rješenje, napravljeno od prirodnih materijala, djelo je Milivoja Kovačevića i Vladimira Jelića. Mini biblioteke su dostupne u gradskom, dječjem i parku pjesnika, sadrže djela iz izdavačke djelatnosti radija Bijelo Polje i JU Ratkovićeve večeri poezije.
Sada će svim ljubiteljima dobre knjige, kvalitetno štivo biti dostupno, dok šetaju ili  sjede u parku.
Sugrađani već reaguju lijepo, iznenađeni i oduševljeni, saglasni u jednom lijep način da se knjiga vrati, koja je poprilično  zaboravljena, uz obavezu  da sačuvamo biblioteke.
Urednica radija Bijelo Polje, Andrijana Rabrenović kaze:” nadam se da će i sugrađani, posebno oni mlađi prepoznati značaj ideje,  i sami obogaćivati fond biblioteka donirajući knjige. Osnovna ideja da svako ko želi može da uzme knjigu i istu  vrati. Ovo je prilika da se zahvalim  predsjedniku Opštine Bijelo Polje Petru Smoloviću na podršci festivalu, koja je od velikog značaja za njegovo trajanje, zaključuje Rabrenovićka.
Još jednom se potvrđuje da je Bijelo Polje grad knjige, i da čuvajući knjigu, čuvamo uspomenu na velike književne stvaraoce koji su se rodili ođe, a postali svjetski pisci. 

 

Free WordPress Themes, Free Android Games