Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, za kojim je raspisana Interolova potjernica, izjavio je danas da je novo pritvaranje bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i hapšenje Dijane Zečević nastavak  maltreiranja njegovih prvih saradnika i zaposlenih u Atlas Grupi.

“Dobio sam informaciju iz tužilaštva da su  Nikolić i Zečević, koji su neosporni profesionalci i časni ljudi, uhapšeni zbog depozita javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore u Atlas banci”, naveo je on.

On je dodao da Aerodromi Crne Gore, kao i mnoge državne institucije i preduzeća, više od 10 godina drže depozite u Atlas banci, a da je Nikolić je glavni izvršni direktor od 2017. godine. On sa tim nema nikakve veze i nije ni znao za pozadinu tog posla.

On je naveo i da je on lično direktno sa predsjednikom SD-a Ivanom Brajovićem dogovarao držanje depozita Aerodroma CG u Atlas banci te da su zauzvrat zatvorili mu zatvorili sve kredite koje je imao u Atlas banci.

“Advokati Atlas Grupe će protiv Brajovića podnijeti krivičnu prijavu zbog reketiranja i korupcije, a sva dokumentacija i evidencija vezana za depozite Aerodroma CG biće predata tužilaštvu”, naveo je on.

izvor: Portal Analitika