Odbijeli biznismen Duško Knežević izjavio je da je imao povjerenja u svog bivšeg vozača Vlatka Rašovića koji je, prema pisanju medija, pristao da bude svjedok saradnik u nekoliko postupaka koji se vode protiv njega.

“Imao sam veliko povjerenje u Vlatka Rašovića. Kupio me svojim tim dobrim odnosom. Čak mi je jednom rekao da je odbio američku radnu dozvolu, da su mu je ponudili ali da nije mogao da prihvati od okoline da ga ne proglese izdajnikom i špijunom“, rekao je Knežević.

Naveo je i da je tačno je da je Rašović “otvorio aferu Kovertat”.

“On je kada su ga uhapsili rekao da je uzeo koverte i nosio Migu Stijepoviću”.

„Kad me je Katnić pozvao na razgovor kod njega mislim da je bio septembar 2017. rekao mi je da moji vozači rade za rusku obavještajnu službu i da treba o tome da povedem malo računa. Odgovorio sam da je to nemoguće da je naša zapadna orjentacija. Rekao mi je “ne, ne možemo da napravimo dogovor da se vi ne miješate da su oni mijenjali pare po nalogu ruske obavještajne službe za Front”. Rekao je da imaju dokaze. Objasnio sam mu da su tu zamjenu novca vozači radili za “neke naše drugove”. Rekao mi je da se ne izvlačim na to. Kazao je da bi bilo bolje da prihvatim i da procesuiraju vozače i da neće vršiti pritisak na mene. Ja sam preko nekih posrednika i Nena Vujoševića dao 200.000 eura da se puste vozači iz zatvora. Vlatko je rekao policijskom timu da su pare mijenjane za Miga Stijepovića i DPS. Onda je izvršen pritisak na mene da kažem da to nema veze sa DPS-om. Dao sam dvije izjave pod pritiskom i više nisam mogao da izdržim i odlučio sam da ispričam pravu istinu”, tvrdi Knežević.

On je najavio da će u novembru, pred kongres DPS-a objaviti još snimaka.

Biće interesantno da se vidi što misle jedni o drugima i što misle o svom šefu kad nije tu i što je sve radio Đukanović da bi svoje partijske drugove disciplinovao“, kazao je Knežević odgovarajući na pitanja građana na Instagramu.

 

izvor: Portal Analitika