Knežević bez pasoša ne može u Rusiju

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević saopštio je da, nakon što mu je sutkinja Suzana Mugoša oduzela pasoš, nema dilemu da vlast pokušava sve da u koordiniranoj akciji spriječi njegove međunarodne aktivnosti. Knežević je saopštio da je dobio poziv da prisustvuje svečanosti „Dan otvorenih vrata“, ali da će umjesto njega, i ovog puta, u Rusiju ići Vladislav Bojović.

                (foto: Portal RTCG – arhiva)

Na vojnoj akademiji koja nosi ime generala Margelova predviđeno je osveštenje hrama i svečana liturgija koju će služiti Rjazanjski i Mihajlovski mitropolit Marko.

Učesnicima svečanosti iz političkog i društvenog života Rusije obratiće se i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu, a predviđeni su i brojni bilateralni susreti sa predstavnicima državne Dume i Savjeta Federacije.

“Nakon što je sudija Suzana Mugoša na zahtjev Milivoja Katnića ponovo oduzela pasoš lideru DNP- a, nemamo nikakvu dilemu da se radi o koordiniranoj akciji režima kako bi se spriječile međunarodne aktivnosti Milana Kneževića. Više je nego očigledno da njegove posjete predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predstavnicima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, učešće na PSSE i nedavni sadržajni susreti u Moskvi, predstavljaju latentnu opasnost za režim koji ima za cilj da predsjednika DNP- a u kontinuitetu ili šalje u zatvor, ili da mu oduzimanjem putnih isprava nametne svojevrsnu izolaciju. Zbog toga će DNP na ovoj svečanosti predstavljati Vladislav Bojović, član Predsjedništva i doskorašnji poslanik, koji će u ime Milana Kneževića uzeti učešće na ovoj svečanosti, i još jednom ponoviti naša programska načela o neophodnosti razvoja najboljih odnosa sa bratskim ruskim narodom koji su narušeni odlukom režimske Crne Gore”, saopšteno je iz DNP.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor