Ne želimo da vjerujemo u to, on o tome naglas priča u Kolašinu i Beranama, tvrdi ona.

Direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore Jelena Kljajević tvrdi da policija štiti sina svog službenika koji je učestvovao u ubijanju jelena u Biogradskoj Gori.

– Ne želimo da vjerujemo u to. On o tome naglas priča u Kolašinu i Beranama- kazala je Kljajević.

Ona je ispred preduzeća postavila pitanje nadležnim organima dokle se stiglo sa utvrđivanjem identiteta krivolovaca.

– S pravom se pitamo šta rade istražni organi i nadležno tužilaštvo kada su krivolovci ostavili brojne tragove. Ključno je pitanje, u prvom redu za službenike Uprave policije zadužene za rasvetljavanje ovih slučajeva i nadležnog postupajućeg tužioca u ovim predmetima, zašto i do kada će postojati zaštićeni krivolovci koji vrše zlođela u nacionalnim parkovima. Iznova ističemo da je JPNPCG odlučno u namjeri da zaustavi krivolov i sve nezakonite aktivnosti na prostorima nacionalnih parkova pri tom očekujuću punu podršku svih subjekata koji mogu doprinijeti efikasnijem sprječavanju ovih nezakonitih aktivnosti, kako nadležnih inspekcija, tako i službenika Policije i nadležnih tužilaštava- zaključila je ona.

Podsjetimo, jelen je ubijen 14. novembra. Nacionalni park Biogradska gora apelovao je tada na sve korisnike ovog zaštićenog područja, a posebno na članove lovačkih organizacija i društava, da se sa najvećim stepenom odgovornosti odnose prema njegovim ukupnim vrijednostima i doprinesu očuvanju raznovrsnog i bogatog životinjskog svijeta.

Izvor: dan.co.me