Radnici iz Kine koji grade auto-put u Crnoj Gori pod stalnim su zdravstvenim nadzorom, saopštio je Danu direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša. On navodi da su mjere opreza pojačane zbog koronovirusa koji je u Kini do sada odnio više od 40 života.

foto:CDM

“Oni imaju zdravstvenu ustanovu i u slučaju bilo kakve sumnje oni nas obavještavaju. To jeste nadzor i mi smo tu nadležni da reagujemo na njihovu eventualnu prijavu, jer oni moraju javiti sve”, kazao je Mugoša.

Dodaje da su već razgovarali sa predstavnicima ambulante koja je nadležna za brigu o zdravlju radnika iz Kine, kao i da je data obavezna preporuka da ce svi putnici iz Kine jave na aerodromu ukoliko imaju temperaturu ili bilo koji drugi simptom.

“Na svu sreću do sada nijesmo imali takvih slučajeva, a koliko mi znamo nema naših državljana u Kini koji su zaraženi opasnim virusom”, naveo je Mugoša.

Ministarstvo vanjskih poslova juče je za portal CdM saopštilo da prema trenutno raspoloživim informacijama nema zaraženih crnogorskih državljana u kineskim provincijama koje su pogođene koronavirusom.

Izvor:CDM