Televizijske ekipe kineskog CCTV kanala 6 borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori od 13. do 19. jula, gdje će snimati kadrove za dokumantarni film o našoj državi.

Posjetu je organizovala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

“Kineski CCTV kanal 6 je prvi i jedini nacionalni filmski kanal te vrste, koji pokriva gledanost od oko 25 miliona domaćinstava sa preko milion gledalaca. Koliko bitnu ulogu i uticaj ima na same gledaoce, pokazuje činjenica da je u posljednjih 18 godina od osnivanja, svojim programima doprinio i stimulisao putovanje Kineza u druge destinacije” ističu u NTO.

Kako napominju u NTO, novinari su prethodnih dana posjetili i snimili filmske lokacije koje će se naći u dokumentarnom filmu u Crnoj Gori.

“Snimali su nacionalne parkove Durmitor i Skadarsko jezero, Budvu, a danas će snimati Cetinje, Kotor i Perast. Programom posjete narednih dana previđeno je i snimanje Plave pećine u Herceg Novom i Starog grada Ulcinj” napominju u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore.

NTO CG realizovala je ovu studijsku posjetu uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve, Kotora, Bara, Ulcinja, Herceg Novog i Cetinja, kao i JP NPCG.

Podršku realizaciji ove posjete pružio je i Filmski centar Crne Gore, te reditelj Ivan Marinović i producenti Ivan Đurović i Veliša Popović.

Dokumentarni film o Crnoj Gori biće premijerno prikazan početkom oktobra.

izvor: rtcg.me