Kazne vozačima autobusa: Nema vožnje otvorenih vrata

Saobraćajna policija počela je kažnjavanje autobuskih prevoznika zbog otvorenih vrata na autobusu u toku vožnje. Neki od autobusa uopšte nijesu klimatizovani, dok u nekima klima ne radi. Na udaru saobraćajne policije bili su vozači autobusa prevoznika Gradski saobraćaj PG, piše Dan.

“Tolika je vrućina da se vozači moraju rashladiti, ali i sami putnici. Otvaraju se srednja vrata gdje niko ne sjedi i nijesu ugroženi. U nekim autobusima nemam klimu, a u nekima ona ne radi, tako da razumijem potrebu da se ljudi rashlade. Od juče zaustavljaju vozače i kažnjavaju. Tu kaznu plaća vozač i mislim da ona iznosi 70 eura. Shvatamo da je bitno i da autobusi imaju klimu i da se poštuje zakon da se vrata ne otvaraju, ali mi ne radimo u idealnim uslovima”, kaže Haris Alivodić,vlasnik Gradskog saobraćaja PG.

On je istakao i da su neki autobusi kažnjeni jer vozač kod sebe nije imao papir, odnosno šestomjesečni tehnički pregled. Alivodić navodi da taj dokument posjeduju te da će ga dostaviti. On ukazuje na to da se godinama bore protiv divljeg prevoza i da ga još nijesuiskorijenili.

“Da ne postoje divlji prevoznici pa i da nam se traži da svaki autobus ima klimu i sve što treba, ali ovako zaista nema smisla. Kod nas niko ne popravlja klime, te sam iz Srbije doveo najjeftinijeg koji mi je samo na jednom autobusu popravio klimu za 3.500 eura. Meni samo za klime treba 100.000 eura. Da su uklonili divlji prevoz sa ulica bilo bi razumljivo da traže idealne autobuse”, kaže Alivodić.

Izvor: Dan