Poslije likvidacije Vladimira Roganovića u Beču, u novinama je objavljena čitulja u kojoj nepoznata osoba prijeti “manekenu i lisici”, a istražitelji vjeruju da je poruka bila upućena sinovima likvidiranog Veselina Vukotića.

Ubicu Veselina Veska Vukotića (69), oca Jovana i Igora Vukotića, koje je policija označila kao vođe “škaljarskog klana”, crnogorski istražitelji traže u redovima suprotstavljenog “kavačkog klana”.

Vukotić je, podsjetimo, ubijen u subotu u sačekuši ispred porodičnih apartmana u naselju Dobrota u Kotoru. U roku od samo 48 sati, policija je na saslušanje privela 26 osoba bliskih “kavačkom klanu” kako bi provjerila njihov alibi u vrijeme brutalne likvidacije Vukotića.

 Šifrovane poruke

– Istražitelji su uvjereni da iza ubistva stoje pripadnici “kavačkog klana” koji su u sukobu sa sinovima ubijenog. Oni vjeruju da su “kavčani” brutalnu osvetu najavili poslije ubistva njihovog istaknutog člana Vladimira Roganovića u Beču u decembru 2018 – kaže sagovornik.

On podsjeća da su još tada za oko zapale čitulje koje su pripadnici “kavačkog klana” objavili u novinama, ali i pjesma koju mu je posvetio Radoje Zvicer, za kojim je susjedna država raspisala poternicu. U novinama je osvanula i čitulja koju je potpisao “bata”, a za koju su mnogi posumnjali da je šifrovana poruka koja nosi i otvorenu prijetnju.

– Vladimiru Roganoviću Vili. Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav, bato – navedeno je u oproštajnoj poruci, za koju su mnogi posumnjali da je prijetnja braći Vukotić.

Navodno, u međusobnoj komunikaciji oni “manekenom” nazivaju Jovana, a “lisicom” Igora Vukotića.

Pucali na vođinu ženu

Osim ubistva Roganovića, “kavčani” su navodno braći Vukotić zamjerali i pucnjavu na Tamaru Zvicer, suprugu njihovog vođe Radoja Zvicera.

– Nedavno je istraga o pucnjavi koja se dogodila u maju 2016. ponovo otvorena protiv Jovana i njegovog oca Veselina zbog sumnje da su pokušali da ubiju Tamaru Zvicer tako što su pucali u njen automobil iz svog auta, ali ga nisu pogodili. Vukotić je navodno dostavio snimak na kom se vidi da je kobnog dana bio u Ljubljani i da nije bio u Kotoru kad je pucano na nju- podsjeća sagovornik Kurira.

Rat “kavačkog” i “škaljarskog” klana, podsjetimo, počeo je prije pet godina pošto je iz jednog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Nestanak vrijednog tovara droge pocijepao je do tada jedinstvenu kriminalnu grupu iz Kotora na dva dijela i tada je počeo krvavi rat u kom je do sada ugašeno preko 30 života.

– Iako istražitelji vjeruju da je Vukotić poslednja u nizu žrtava dva zavađena klana, ne isključuje se mogućnost da iza ubistva stoji i neko treći – kaže izvor iz istrage.

izvor: Kurir/Portal Analitika