Specijalni tužilac je na konferenciji rekao i da je Vujošević praćen

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je više službenika iz državnih institucija je bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi, da su “neki od njih hapšeni, a da da će neki tek biti hapšeni”.

On je na konferenciji za medije govorio o aktivnostima Tužaštva, kako je rekao, u istraživanju organizovane kriminalne gupe na čijem čelu je Duško Knežević.

“Sve ovo se dešava zbog ogromne količine novca koji smo blokirali, oduzeli kriminalnim grupama”, naveo je Katnić.

Specijalni tužilac je rekao i da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević praćen.

Katnić je kazao da nema “ni udaljenih sumnji za Stankovića” i da nema svojstvo u predmetu.

Ivica Stankovic neće podnijeti ostavku, naveo je Katnić i dodao da “gospodin Stanković vrstan čovjek i pravnik, bez ijedne mrlje”.

On je podsjetio da SDT sprovodi istragu protiv 128 fizickih i 150 pravnih lica u slučaju E-commerce Atlas banke.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je da neće uspjeti da ga diskredituju i  pozvao nadležne da utvrde istinu u slučaju optužbi koje je sinoć iznio Duško Knežević.

Konferenciji prisustvuju vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, šef specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić i Jovanka Krunić iz SDT-a.

Duško Knežević objavio je sinoć snimak na kom se navodno čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, i koji tvrdi da je od Kneževićauzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

Stanković je za TV Vijesti negirao optužbe koje se mogu čuti na snimku.

 

izvor: vijesti.me