Tokom konferencije Knežević je ne samo ugrozio postupke koji se vode pred Specijalnim tužilaštvom, već je iskoristio podatke koje je na sjednici saznao i prezentovao ih javnosti, navode iz SDT.

Povodom konferencije za štampu predsjednika Odbora za bezbijednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milana Kneževića, Specijalno državno tužilaštvo ukazuje javnosti da je “tokom konferencije Knežević ne samo ugrozio postupke koji se vode pred SDT, već je iskoristio podatke koje je na sjednici saznao i prezentovao ih javnosti”.

– Uprkos obavještenju da su podaci koji će se na sjednici razmatrati tajni i da nije dozvoljeno unošenje elektronskih uređaja i snimanje toka sjednice, kao i da je zabranjeno iznošenja u javnosti podataka koji su razmatrani na sjednici, predsjednik skupštinskog Odbora na sazvanoj konferenciji za medije, saopštio je određene tajne podatke koji su prezentovani na samoj sjednici, kao i tok sjednice. To je suprotno stavu koji je iznio prije početka sjednice, i predstavlja po ocjeni SDT-a tešku zloupotrebu koju je predsjednik Odbora počinio i ista će biti detaljno analizirana- navode iz Tužilaštva.

Zbog navedenog, kako su saopštili, glavni specijalni tužilac obavještava javnost da u narednom periodu neće prisustvovati i učestvovati u radu sjednica skupštinskog Odbora za bezbijednost i odbranu kojima predsjedava poslanik Knežević Milan.

Izvor: dan.co.me