Golden Stejt ponudio svom beku maksimalan ugovor od nevjerovatnih 201 milion dolara za pet godina. Durent će tražiti manju sumu.

Najboljem, onom oko koga se gradila dinastija u Oklendu, Stefu Kariju, Golden Stejt je ponudio 201.000.0000 dolara za pet sezona, što je najveći ugovor u istoriji NBA i zasad jedini vrijedan preko 200 miliona, ujedno i među najvećima u istoriji sporta.

Uprava šampiona nije imala razloga da bilo šta čeka, već je u prvom minutima prelaznog roka izašla pred Karija kako bi posao bio što prije završen i kako bi mogla da se okrene drugoj velikoj zvezdi tima, Kevinu Durentu koji je postao slobodan agent.

Iako bi i on mogao da “puca” na ugovor preko 200 miliona, prema pisanju američkih medija, Durent će tražiti manju sumu, kako bi uprava mogla da izađe sa ponudama koje će zadovoljiti takođe dvije važne poluge šampionskog tima Andrea Igudalu i Šona Livingstona.

Važnog, možda i najvažnijeg igrača, Krisa Pola, koji je trejdovan u Hjuston “kod” Džejmsa Hardena, izgubili su Klipersi, pa su brže-bolje potrčali da sačuvaju Blejka Grifina kome su ponudili petogodišnji ugovor u visini od 173 miliona dolara.

Svoje “blago” čuvaju Vašington i Nju Orleans koji je pred Džona Vola, odnosno Drua Holedeja izašali sa ponudama od 168 i 126 miliona dolara za četvorogodišnje ugovore.

Vizardsi su čak i “požurili”, jer Volu ističe ugovor tek na ljeto 2018. Ali, nisu željeli da rizikuju i čekaju da postane slobodan agent kako bi pregovarali, već su po pravilima NBA godinu dana ranije izašli sa sumom.

U razgovoru između Indijane i Oklahome nisu bile stotine miliona na stolu, ali je došlo do velike razmjene. Iako je najavljivana mogućnost da bi Pol Džordž mogao da završi na krajnjem Zapadu, jedan od najboljih napadača lige preselio se kod Rasela Vestbruka, dok su ka Indijanapolsu krenuli Viktor Oladipo i Domantas Sabonis.