Životinje ostavljene u Dahni nisu ugrožene, u odličnom su stanju i spremne da se vrate vlasnicima italijanskog cirkusa “Monte Karlo”

Kamile koje na imanju Uroša Šćepovića iz podgoričkog naselja Dahna borave od novembra prošle godine u odličnom su stanju i spremne da se vrate vlasnicima italijanskog cirkusa “Monte Karlo” koji je ljetos nastupao u nekoliko gradova Crne Gore. Ovo su potvrdile nadležne službe, dok Šćepović, koji je ovih dana, kako kaže, nepotrebno žigosan od pojedinih medija i nevladinih organizacija kao neko ko je “nebrigom upropastio kamile”, kaže da se svih minulih mjeseci posvećivao životinjama koje nijesu oskudijevale ni u hrani ni u vodi.

Kada je jedan broj životinja iz cirkusa zadržan na granici zbog carinskog spora, njihovi vlasnici tada nisu znali gde da ih ostave, pa sam im ja izašao u susret. Dao sam im imanje sve dok ne reše papirologiju i odu kući. Kao što vidite kamile držim u dobrim uslovima, redovno im obezbeđujem vodu i hranu. Ekološki inspektori su konstatovali da je za tri kamile potreban prostor od trista kvadrata, dok ove imaju skoro hiljadu! Imaju štalu i sve što im treba a prenijele su večernje novosti.

Šćepović kaže da je obavješten da je carinska papirologija konačno završena i da bi kamile ovih dana trebalo da napuste imanje.

Vraćaju se u cirkus!

Tenzije je podigla NVO Spas iz Podgorice saopštavajući da su kamile u lošem stanju zbog neadekvatnih uslova života.

To nema veze sa istinom. Kamile su, kao što vidite, zdrave, lijepe i spremne za nove turneje i predstave – poručuje Uroš Šćepović.

Izvor:Večernje novosti