Sada već bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi je na veoma čudan način saznao da je ostao bez posla.

Komi je saznao da je smijenjen s funkcije direktora FBI dok se obraćao grupi agenata FBI u Los Anđelesu, a na televiziji se pojavila udarna vijest o njegovoj smjeni.

Ovu informaciju koja se pojavila u svjetskim medijima za AP je potvrdio neimenovani zvaničnik policijskih snaga, koji je prisustvovao jučerašnjem sastanku u Los Anđelesu.

Prema njegovim riječima, kada se na televiziji pojavila vijest, Komi se prvo nasmijao sebi u bradu. Nastavio je da razgovara sa agentima, a potom je otišao u drugu sobu.Komi se potom avionom vratio u Vašington.

“Njujork tajms” piše da je Komi prvo pomislio da se radi o šali, ali je potom primio i zvanično obavještenje predsjednika o otkazu.”Politiko” prenosi izjavu neimenovanog zvaničnika Bijele kuće koji je potvrdio da su svi bili iznenađeni smjenom Komija.”Niko nije znao. Naši telefoni su stalno zvonili i ljudi su samo govorili:’Šta?'”, kazao je taj zvaničnik.

Tramp je više od jedne nedjelje razmišljao o smjeni šefa FBI, a kada je u utorak “prelomio” da to i uradi nije ga lično pozvao već je poslao svog dugogodišnjeg pripadnika privatnog obezbjeđenja da Komiju uruči odluku o otkazu.

izvor: ND Vijesti