Pod sumnjom da su kao kriminalna grupa učestvovali u ubistvu Bogdana Milića (38) sa Cetinja i ranjavanju Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića policija je uhapsila D.V. (30), dok su protiv M.M. (25) i P.L. (21), svi sa Cetinja, koji se nalaze u bjekstvu i za kojima se intenzivno traga podnijete krivične prijave. Sumnja se da je P.L. jedan od saizvršilaca ovog krivičnog djela u kojem je B.M. smrtno stradao a tri lica zadobila povrede.


Foto: rtcg.me

Radeći na potpunom rasvjetljavanju događaja od 11. juna 2019. godine u kojem je ubijen Bogdan Milić a tri lica zadobila povrede, policija je danas i juče izvršila pretrese na Cetinju i u Budvi i pronašla sedam komada vatrenog oružja i skoro 1000 metaka.

“Policija je pretresima lokacija koje koriste P.L, J.M, B.M, Lj.P. i D.V. na teritoriji Cetinja pronašla i oduzela: pištolj CZ cal 7,65 mm, devet komada municije cal 7,65 mm i dva okvira. Na području Budve policija je pretrese izvršila na 27 lokacija koje koriste D.V. i N.B. i tom prilikom je pronašla i oduzela: revolver ‘Viper’ cal 9mm, pištolj ‘Pietro Beretta’, pištolj ’22 Magnum’, pištolj ‘Crvena zastava’ cal 7,65 mm, pištolj, lovačku pušku – kratež i 974 komada municije raznih kalibara i vrsta”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je identifikovala D.V, M.M. i P.L. kao članove kriminalne organizacije koja je, kako se sumnja, na organizovan način izvršila ubistvo B.M. na Cetinju.

“D.V. je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju iz policije, protiv M.M. je tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv P.L. podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

M.M. i P.L. su u bjekstvu i policija intenzivno radi na njihovom lociranju i hapšenju.

Iz Uprave policije podsjećaju da su tri dana nakon ubistva uhapsili L.N. (21), Ž.P. (20) i M.P. (18) osumnjičene da su počinili to krivčno djelo počinila.

“U rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo na štetu B.M. učestvovali su službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Centra bezbjednosti Podgorica, Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Sektora kriminalističke policije, Sektora specijalnih jedinica – Protivterorističke jedinice policije i Centra bezbjednosti Budva”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

izvor: rtcg.me