FC Barcelona’s coach Luis Enrique gesture before the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Sunday, Jan. 8, 2017. (AP Photo/Alberto Saiz)

Podsjetimo, prije samo dva dana je defanzivac Barselone Đerar Pike potvrdio da se povlači iz nacionalnog tima, a već danas je i David Silva povukao isti potez!

Španski mediji pod oznakom ‘hitno’ prenose njegovu odluku, a poslije ovakvog razvoja događaja postavlja se i pitanje da li će se ovaj spisak završiti samo na Pikeu i Silvi, ili će se još neko od standardnih reprezentativaca odlučiti na ovaj korak.

Tridesetdvogodišnji fudbaler Mančester sitija je u dresu nacionalnog tima odigrao ukupno 125 utakmica, u proteklih 12 godina i postigao 35 golova.

Za Španiju je igrao na Evropskim prvenstvima koje je ova selekcija osvajala 2008. i 2012. godine, kao i na Mundijalu 2010, kada je ”Crvena furija” osvojila titulu prvaka svijeta.

Dakle, još jedan od simbola selekcije koja je dominirala evropskim i svjetskim fudbalom danas završava svoju reprezentativnu karijeru.

Izvor: AntenaM