Jutros u šest sati, po nalogu predsjednika opštini Vladimira Jokića, a u prisustvu predsjednice SO Dragice Perović, Milivoja Miša Samardžića, potpredsjednika opštine i Branka Kovačevića, izvršnog direktora Luke Kotor AD i dr Branka Ivanovića, predsjednika Odbora direktora Luke Kotor AD u svojstvu građanina-svjedoka sačinjen je zapisnik o pečaćenju ulaznih vrata službenih prostorija SO Kotor.

Potpisivanju zapisnika prisustvovao je i predsjednik Jokić.

Na taj način je, kako stoji u zapisniku, izvršeno fizičko obezbjeđivanje službenih prostojija SO Kotor u cilju privremenog onemogućavanja mogućeg vršenja radnji koje su najavljene za 24. 04. 2019. godine od strane Željka Avramovića, odbornika DPS-a protiv koga su Jokić, Perović, Samardžić, Kovačević i Ivanović podnijeli krivičnu prijavu zbog, kako navode, lažnog predstavljanja Državnom tužilaštvu i Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Na vratima SO promijenjene su brave i zaključana svi ulazi koji vode u službene prostorije SO radi, kako navode potpisnici zapisnika, onemogućavanja neovlašćenim licima, zbog rizika od izvršenja krivičnog djela u produženom trajanju, a čije posljedice mogu imati značajan uticaj na ostvarivanje prva građana opštine Kotor, na blokiranje vršenja funkcije lokalne samouprave, na poštovanje pravnog poretka Crne Gore.

U zapisniku koji je okačen na vratima SO Kotor piše i da je, na katancima i bravama na vratima koja služe za ulaz u službene prostorije koje se privremeno zatvaraju do donošenja odluka nadležnih državnih i pravosudnih organa po upućenim, stavljen jemstveni konac koji povezuje vrata i okvir vrata, pri čemu je na krajeve jemstvenika utisnut suvi pečat opštine.

Privremeno zatvaranje službenih prostorija SO Kotor trajaće do dostavljanja obavještenja nadležnog tužioca podnosiocima navedene krivične prijave o postupanju po navedenoj krivičnoj prijavi do donošenja odluka, odnosno dostavljanja odgovora nadležnih državnih organa, a prije svega Vlade Crne Gore, na upućene dopise od strane predsjednika opštine Kotor ili predsjednice SO Kotor ili do preduzimanja drugih radnji iz nadležnosti Vlade Crne Gore, stoji između ostalog u zapisniku koji su potpisali i prisustvovali pečaćenju skupštinskih prostorija i promjena brava Jokić, Perovićeva, Branko Kovačević i dr Branko Ivanović.

Predsjednica SO Kotor Dragica Perović je zaposlenima u Skupštinskoj službi poslala poruku da su zapečaćene prostorije SO zbog “nezakonitog zakazivanja sjednice SO”.

Podsjetimo, danas je trebao da se održi nastavak XIX sjednice SO Kotor koju je zakazala skupštinska većina od 17 odbornika DPS-a, SD-a, LP-a, HGI-ja i Bruna Lončarevića iz SDP-a. Na dnevnom redu je bilo razrješenje predsjednika opštine Vladimira Jokića.

izvor: Skala radio