Ovo je način kojim su se koristili u kineskoj medicini godinama. Temelji se na činjenici da se na vratu, odmah ispod glave, nalazi tačka koju Kinezi nazivaju ‘Feng Fu’ ili ‘sklonište vjetra’.

Često zanemarujemo svakodnevne bolove koji nisu toliko jaki da bismo zbog njih posjetili doktora. Ali mogu nam itekako narušiti svakodnevnicu i uzrokovati probleme u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Dobra vijest je da se bolova možemo riješiti na jednostavan način, samo koristeći malo leda. Ovo je način kojim su se koristili u kineskoj medicini godinama. Temelji se na činjenici da se na vratu, odmah ispod glave, nalazi tačka koju Kinezi nazivaju ‘Feng Fu’ ili ‘sklonište vjetra’. Evo kako možete ublažiti bolove djelovanjem leda na područje vrata gdje se vrat i glava spajaju.

Sve što vam treba jes ledena kocka i marama ili vrećica. Lezite na stomak i stavite ledenu kocku na Feng Fu tačku 20 minuta. Možete vrećicu i zavezati maramom oko vrata što vam omogućava da se krećete i normalno obavljate svoje aktivnosti dok vam je led i dalje na vratu.

Ako redovno stavljate led na opisan način, tijelo će se osjećati podmlađeno, spriječit ćete neke bolesti, prema vjerovanju kineske medicine, a trebali biste biti i zdraviji i snažniji. Za bolje rezultate, led stavljajte dva puta na dan, jednom ujutru i prije spavanja.