Oko 70 planinara uživalo je u druženju, a nagrada za sve bili su suncem okupani vrhovi Karanfila, još prekriveni snijegom. Ove godine doprinos promociji pohoda dao je i Planinarski savez Crne Gore i Zijovu stazu uključio u svoj plan aktivnosti.Među učesnicima pohoda, osim planinara iz Pava i Gusinja, bili su i članovi planinarskih klubova Andrijevice, Berana, Rožaja, Bijelog Polja, kao i planinari iz Podgorice i Novog Pazara.

Planinarski pohod “Zijova staza 2017”, koji je ove godine održan jedanaesti put, na najljepši način otvorio je turističku sezonu u Nacionalnom parku “Prokletije”.

Oko 70 planinara uživalo je u druženju, a nagrada za sve bili su suncem okupani vrhovi Karanfila, još prekriveni snijegom. Pogled na te vrhove sa Karaule bio je lijep motiv za uživanje, odmor i fotografisanje, kao i predjeli Valušnice, Popadija, Talijanka, Trojan, a pogled se preko Gusinja pružao se sve do Plava i Plavskog jezera.

U ime Nacionalnog parka “Prokletije”, Enes Drešković je kazao da se nada da će sezona na Prokletijama ove godine biti znatno uspješnija nego prethodne.“Pohod ‘Zijovom stazom’ je tradicionalan, a posljednjih godina ga koristimo za otvaranje turističke sezone u Nacionalnom parku ‘Prokletije’. Pravo vrijeme, pravi ljudi i događaj za otvaranje sezone u Nacionalnom parku. Očekujemo da će ova godina biti berićetna i da će Nacionalni park posjetiti mnogo više turista nego prethodnih godina”, poručio je Drešković.

Foto:fokuspress.com

Izvor:fokuspress.com