Janović prozvao čelnike trofejnog sporta: Teško da postoji inertniji od Vaterpolo saveza

Ministar sporta i mladih Nikola Janović javno je “prozvao” Vaterpolo savez i konstatovao da je upaljen “crveni alarm”, kada je u pitanju ovaj trofejni sport u našoj zemlji.

Dugogodišnji kapiten “ajkula” kritikovao je odnos prema mlađim selekcijama.

“Teško da postoji inertniji i pasivniji savez u našoj zemlji od Vaterpolo saveza. Znam odlično sve te ljude i veoma su mi dragi. Zbog toga želim da im ukažem na propuste. Zaista je frapantno, a za to sam saznao prije nekoliko dana da djeca iz Primorca, 2004. godište, članovi generacije koja je ljetos osvojila evropsko srebro nemaju trenera, već idu u Budvu da sami treniraju zbog problema koje Primorac ima već 10 godina. Da sam na mjestu ljudi iz Vaterpolo saveza ne bih izlazio iz kancelarija predsjednika opštine i čelnika Primorca dok se taj problem riješi. Da su makar jednom godišnje sjeli u prethodnih 10 godina, našli bi rješenje”, rekao je Janović.

Nedopustivo je da talentovana generacija trenira u takvim uslovima.

“Prioritet Saveza je da nađe novac i trenera. Nije tu riječ o velikim sredstvima, kako bi generacija bila na pravi način ispraćena. Ne možemo da pričamo o budućim generacijama, kada nam ove propadaju”, rekao je Janović i dodao:

“Potrebno je da se malo umiješaju u svoj posao, a ne samo da se priča da je situacija loša. Ne mislim samo na prvog čovjeka Saveza, već i na Upravni odbor, direktore, funkcionere jer je crveni alarm upaljen u vaterpolo. Neophodne su nam konkretne akcije”.

Nikola Janović očekuje da će kotorski bazen biti u funkciji najkasnije u februaru. Ministar sporta i mladih kaže da je dobio čvrstvo obećanje izvođača radova da termin završetka rekonstrukcije više neće biti prolongiran.

“Kotor je kičma crnogorskog vaterpola, a nevjerovatnu žrtvu zbog radova na bazenu trpe roditelji i djeca koja svakodnevno putuju za Budvu da treniraju uprkos školskim obavezama. Sve je to u redu, ako radovi budu završeni kada je rečeno, a moraju biti. Izvođač radova, rekao sam jednom, da mora završiti obavezu kako zna i umije. Ja imam čvrsto obećanje da će to biti tako.” poručio je Janović.

Izvor: CDM